Django&Lizzie

Naam: Django.

Bij-naam: Kippetje.

Leeftijd: 5.

Verjaardag: 26 augustus.

Ras: Cavalier King Charles spaniel.

Kleur: Blenheim, wit met bruin/rode vlekken.

Bezigheid: slapen.

5 woorden: lui, lief, sullig, slaapkop, eigenwijs.

Eet het liefst: Kaas, als het even kan Old Amsterdam.

Django is een herplaatsertje en is bij ons gekomen toen hij al bijna 2 was. We hebben hem via een vrouw die dit ras herplaatst en een nieuw huisje zocht voor Django.

Django was in zijn vorige gezin niet meer welkom en heeft veel moeite gehad om aan ons thuis te wennen. Hij komt namelijk uit een gezin van 3 kinderen en ja dan is het ineens wel erg stil om je heen.

Maar het gaat tegenwoordig super met onze held op sokken. We merken hier en daar dat hij wel “klappen” heeft op gelopen bij zijn vorige verblijfplaats, letterlijk en figuurlijk. Hij is hier en daar wat schrikkerig en we konden eerst niet eens over hem heen stappen of hij jankte het al uit van angst.

De vorige eigenaren weten dan ook niet wie wij zijn of waar wij wonen.

“You can say any fool thing to a dog,

and the dog will give you this look that says

My god, you’re right!

I never would’ve thought of that!” – Dave Berry

Naam: Lizzie.

Bij-naam: Poppetje.

Leeftijd: 3.

Verjaardag: 21 mei.

Ras: Cavalier King Charles spaniel.

Kleur: Ruby, rood/bruin en in Lizzie’s geval iets wit.

Bezigheid: knuffelen en dan wel letterlijk. Ze legt haar pootjes in je nek en haar wang tegen de jouwe.

5 woorden: knuffelkont, druk, lief, pittig, slapen.

Eet het liefst: Garnalen, kaas en biscuitjes.

Lizzie is net als Django ook een herplaatsertje , maar dan wel een vrouwtje. Lizzie is bij ons gekomen toen ze net 5 maanden oud was en 1 maand bij haar mamma weg. De vrouw die haar hiervoor had, heeft Lizzie gekocht voor haar cattery. Mevrouw fokt namelijk raskatten, waarvan ze er 9 heeft en ze konden beter verkocht worden als de katten gesocialiseerd waren met honden. Ze had het een beetje verkeerd ingeschat dat een hond nou eenmaal meer tijd kost en meer aandacht vraagt dan een kat. Na een maand had ze het gehad en was ze Lizzie meer dan zat, want Lizzie was (volgens haar) onhandelbaar. Dus wat doe je daarmee? Op marktplaats dumpen natuurlijk.

Nu was het de bedoeling dat we alleen maar gingen kijken, maar toen we daar aankwamen sprong Lizzie gelijk bij mij op schoot en is sindsdien niet meer weggegaan. Dé klik was er meteen. Ze is mijn kleine meisje of zoals Mathijs haar noemt: “Wormvormig aanhangsel van Jennifer”.

Met Lizzie gaat het nu ook super en ze heeft in januari 2010 haar puppydiploma gehaald en in juni 2010 haar E.G. diploma.