WSPA handtekeningen actie

Zo, zo twee berichten op één dag ;)

 

Lang getwijfeld of ik het wel neer zou zetten, want ik wil hier niemand mee beledigen. Maar oké, hier gaatie dan:

Misschien zijn sommigen van jullie het wel met mij eens en anderen ook niet. Dat geeft niet. Ik probeer je niet om te praten oid. Maar wil er toch een beetje aandacht aanbesteden.

Maar voor degenen die het wel met mij eens zijn, zouden jullie een stem willen uitbrengen op stoponverdoofdslachten.nl.

 

Al sinds ik een bijbaantje heb steun ik dierenorganisaties, eerst elk jaar een ander. Want je moet toch ergens een keuze maken. Maar de laatste 3 jaar is het WSPA blijven hangen.

Zo probeer mijn steentje oa. bij te dragen door zo min mogelijk vlees te eten, maar moet dit wegens al mijn voedselallergieën wel blijven doen. Anders blijft er helemaal niks meer over. Maar alles helpt een beetje om het leed van dieren te verminderen.

Verantwoorde producten te kopen en noem zo maar op. Nee ik ga niet de zeeop in een rubberboot als greenpeacestrijder. Niet dat er iets mis mee is, maar het is niet mijn ding.

 

Nu snap ik dat het vanuit geloofsovertuiging voor velen schoon moet blijven. Maar aan de andere kant, jij word toch ook graag verdooft zodra je bij de tandarts zit of onder narcose zodra je écht onder het mes moet.

Daar ben ik een beetje dubbel in. Het is niet dat ik het niet snap, maar de pijn die de dieren hebben ben ik het totaal niet mee eens. Ik ben er van overtuigd dat het anders zou kunnen.

Tegenwoordig kunnen wij zoveel, dan moet dit er toch ook kunnen? ;)

 

7 reacties op “WSPA handtekeningen actie”

 1. Ik heb meteen gestemd, helemaal mee eens. We leven niet meer in de middeleeuwen.


 2. Hihi, meningsverschilletje hier. Ik stem niet, maar dat is puur vanwege het feit dat ik het niet eens ben met de manier waarop de politiek hier mee om gaat. Het is voor moslims niet verboden om dieren eerst te verdoven voor ze te slachten (ook al beweren sommigen dit wel, het gaat er om dat het dier iig nog leeft als het sterft en dat doet het volgens mij nog als het verdooft is) maar de manier waarop politiek Den Haag er mee om gaat, en de manier waarop er gedaan wordt door sommige partijen alsof het ‘leuk’ is om o.a. moslims proberen een hak te zetten, dat zorgt dat ik me er in ieder geval niet zomaar bij neerleg of aan over geef. De uitkomst zal toch vast zo zijn dat het wel een nieuwe wet wordt, maar zet ik niet bewust mijn naam voor… Hoop dat je dat ook snapt ;) ik snap jou en je oproepje iig wel :)


 3. Ik heb ook meteen gestemd!!


 4. @ Jorien:
  Haha niks geen meningsverschil, daarvoor hoor je elkaar niet te snappen en ik snap het hoor. Maar ben alleen van mening dat het absoluut anders kan en het niet zo hoeft. Hoe ze dat in Den Haag oplossen kan mij weinig interesseren zolang ze er maar iets mee doen (eindelijk eens!).
  Legbatterij kippen zijn zó jaren ’90 en ik vind dat het op deze manier slachten van dieren ook maar eens zó 2010 mag worden ;)
  Jennifer´s last blog post ..Van mij!


 5. Huh maar Jorien, ieder dier leeft toch als het sterft. Huh? Hoe bedoel je dat?


 6. @Brigitte; Ja, maar als je een dier verdooft dmv een shock kunnen ze ook dan al sterven, en dat is dus bij moslims niet de bedoeling (moet voor moslims door het doorsnijden van de halsslagader in 1x -sorry voor de details- ) en niet door dus een shock, pen door het hoofd, of een hersen/hart verlammende injectie. Als je ze alleen ‘onder narcose brengt’ is dus niets mis mee..


 7. Bedankt voor je uitleg Jorien, niet te geloven dat je 21 bent, je komt veel wijzer dan je leeftijdsgenoten over(o.a. ik). :yes:

  Zelf vind ik dat als je vlees wilt eten, je ook bereid moet zijn om te kijken waar het vandaan komt. Als je dat niet bent, zou je het ook niet moeten eten. :no:

  Heb eens op tv gezien hoe ze een geit op de religieuze manier slachten. (geen prettig gezicht, maar dat is geen enkele manier van doden). Dat gezien, technisch gesproken ben ik ook een “dier”. En ik zou toch liever neergeschoten worden, dan mijn keel doorgesneden krijgen. :|

  Bleh, waren dieren maar niet te eten, maar helaas.. :@


Laat een reactie achterCommentLuv badge
:| :) :( ;) :@ :D :cry: :mail: :Dance: :O :yes: <3 :lurk: :home: :blabla: :float: :P :no: 8-) more »