Duur kind?

Vandaag kreeg ik te horen van een collega dat ik een duur kind was.

Hier schrok ik nogal van en vroeg waarom?

Haar reactie was doordat ik deze winter meerdere paren Uggs hebt gekocht en ik mij “te goed voel” om eigen merk cup  soup te drinken maar altijd de echte.

Ik vind dit echt belachelijk! Omdat ik besluit mij eigen bij elkaar gewerkte centjes uit te geven voor iets wat ik graag heb of eet. Wat ka iemand het nou schelen of ik nou wel of niet echte cup a soup drink. Of dat ik €200 euro uitgeef aan laarzen.

Ik rook niet, ik drink niet en ga nauwlijks naar een kroeg op zaterdag avond.

 

Nu was een andere collega het daar wel mee eens. Die vond het belachelijk dat ik iets meer geld uitgeef aan make-up. Als ik op zo’n moment vertel dat ik voor kwaliteit ga, dat ik het fijn vind om een luxe product te kopen en daar ook blij van kan worden. Word dat belachelijk gevonden, waarom koop ik mijn foundation niet gewoon bij de Hema?

Zelfs mijn lunch werd besproken, die is ook luxe schijnt. Omdat ik tussen de middag graag een soepje eet/drink en ik graag maisbrood eet is dat luxe. Maar dat 95% van de groep belegde broodjes bij de bakker bart halen is dan weer goedkoop?

 

Maar nee ik was egoïstisch wat betreft mijn bestedings patroon. Mijn baan is geen vetpot en voor alle dure dingen die ik/wij kopen, is hard voor gewerkt. Vooral het egoïstische trof mij hard. Hoeveel mooie dingen ik kan kopen of ermee kan doen. Het is niet hetgene dat mij intens gelukkig maakt. Geld heeft wat dat betreft voor mij geen waarde.

Dat jaloezie soms zo gemeen kan zijn omdat wij sparen voor de dingen die wij graag hebben, die ons leven gemakkelijker maakt. Want dat is wel iets dat geld doet, het maakt je niet gelukkig maar alles wel een stuk gemakkelijker.

 

Maar omdat ik dus ik dus “merkgeil” ben, ben ik dus een duur kind. Niet rekening houdend dat ik door al mijn allergieën vaak het b-merk in de supermarkt niet mag hebben. Zowiezo staat het woord “merkgeil” mij niet aan. Ik koop niet iets om de naam, maar om de kwaliteit dat ze bieden. Of het nou van Kruidvat is of van de Bijenkorf.

 

Het meest belachelijke van allemaal is dat de collega die mij hier zo op aanviel hetzelfde bedrag aan het einde van de maand op haar bankrekening gestort krijgt en het enige wat ze daarvan hoeft te betalen is haar telefoonrekening. De rest betalen haar ouders, dus het overige geld heeft ze compleet vrij te besteden en toch komt ze altijd te kort.

 

Sorry ik moest eventjes uitrazen! Ik vind het vreselijk als iemand mij als egoïstisch ziet, terwijl ik dat helemaal niet ben. Dat iemand mij als gierig ziet, terwijl wij zoveel mogelijk goede doelen proberen te steunen (4 op het moment). Maar het ergst van allemaal vind ik dat iemand zo naar over een ander kan denken en ook op zo’n manier uit dat het niet uitmaakt of je er iemand mee pijn doet of niet.

9 reacties op “Duur kind?”

 1. Wat stom! Je bepaalt toch zelf waar je je geld aan uitgeeft.


 2. Wat een domme kip! Hoe -durft- dat mens zich met -jouw- (niet haar, -jouw-) uitgaven te bemoeien. Al geef je alles uit in het casino, gaat haar geen bal aan!

  Dat doet mij weer aan het verhaal over die man/zoon & ezel denken, maar die heb je al gelezen.

  En die andere vrouw ook, wat geeft haar het recht om zich in de “discussie” te mensen, gaat haar niets aan.

  Serieus, soms wil ik mensen een pets verkopen.
  Brigitte´s last blog post ..Winactie The Hours!


 3. Pff wat een gezeur zeg! Lekker zelf weten waar je geld naar toe gaat zou ik zeggen…


 4. Wat een stomme trut zeg! Laat d’r lekker zich bezig houden met d’r eigen financiën.. Want oh grote meid ben je als je genoeg verdient en alleen je telefoonrekeningetje betaald, en dan nog geld tekort komt..
  Jorien´s last blog post ..Review- HoneyCat ‘Rub My Tummy Milk &amp Honey’ Body Cream


 5. Ik vind het belachelijk dat je collega’s zo over je praten. Je moet toch lekker zelf weten wat je met je geld doet, echt lekker laten lullen hoor.. en lekker kopen wat je zelf wilt! Jij hebt er hard voor gewerkt en dus mag je zeker zelf weten wat je ermee doet!
  Esmeralda´s last blog post ..Beveiligd- Lawyer to be


 6. Pff wat zeurt zij nou, zeker jaloers ofzo! Je heb er toch ook voor moeten werken stom wijf :@ mja niks van aantrekken lekker laten lullen.


 7. Dat is echt wel erg balen. Zeker ook welk recht hebben zij om zich te moeien in jouw leven. Laat ze maar gewoon lekker doen, ze zullen er niet ver mee komen met hun mentaliteit.
  Ineke´s last blog post ..Nerdalarm- Twitteren vanuit OS X terminal!!


 8. Gatsie, wat een vervelende opmerkingen! Jammer dat veel mensen nog steeds niet snappen dat hun medemens liever geld investeert in andere dingen. Zij drinken misschien supercheap cup-a-soup omdat ze ieder jaar lekker op vakantie willen. En ondertussen jaloers zijn dat jij dat geld liever besteedt aan mooie kleding en ander voedsel! Ik blijf het vreemd vinden.

  Gelukkig maak jij je eigen keuzes in het besteden van je geld, nadat je vaste lasten ervan af zijn gegaan. Daar kan dingetje ik-leef-op-kosten-van-mijn-ouders nog iets van leren!


 9. #1 Zoals je al zei je eigen geld dus zolang ze je “luxe spulletjes” niet voor jou betalen kunnen ze ernaar toe lopen.

  #2 Ze hebben waarschijnlijk nooit mee gemaakt hoe goed Dior, Mac, Helena Rubinstein, Lancastere en dergelijke zijn.

  #3 Ik heb op school geleerd goedkoop is soms duurkoop.

  Voor de rest F them.. toch!! Koop lekker je duren stuf als het jou blij maakt but make sure to enjoy the small things in life 2 xx


Laat een reactie achterCommentLuv badge
:| :) :( ;) :@ :D :cry: :mail: :Dance: :O :yes: <3 :lurk: :home: :blabla: :float: :P :no: 8-) more »