The princess and the frog

 

De jonge Tiana leeft in de roemruchte Jazz Periode in New Orleans. Naveen is als kikker ten einde raad en komt op een gemaskerd bal terecht. Daar ziet hij Tiana aan voor een prinses en schiet hem het sprookje te binnen, waarbij een prinses een kikker kust en weer man wordt. Hij belooft Tiana haar restaurant als zij hem kust. Omdat Tiana geen prinses is veranderd nu ook zij in een kikker. De twee ruziënde kikkers gaan op zoek naar Mama Odie, diep in het moeras. Zij kan hen hopelijk vertellen wat ze moeten doen om weer mens te worden. Onderweg krijgen ze de hulp van Louis, een trompet spelende krokodil en verliefde vuurvlieg Raymond.

 

Ik heb de film nu serieus al 3x gezien sinds gisteren. En Charlotte is écht mijn favoriete personage erin. Het accent(vooral het accent), de jurken (heel stieken) en haar gedrag zijn té komisch!

“I swear! Im sweatin’ like a sinner in church” – Charlotte

 

Maar echt een heerlijk ouderwets getekende film. Niks geen animaties, vliegende auto’s of wat dan ook. Nee een ouderwetse slechterik, goeierik en alles daar tussen in! De muziek, het verhaal, de personage’s…. Zo kan ik nog wel even door gaan hoor! Echt een must-see voor de Disney-fans onder ons. Zowiezo moet je kijken want Mama Odie is ook geweldig!

 

Oh ik heb een afspraak kunnen bemachtigen bij de dokter vanmiddag. En heb wéér een luchtweg infectie, dat verklaard gelijk waarom ik bloed aan het ophoesten ben. Nu voor 10 dagen medicatie en ik moet mij binnen 2 dagen alweer stukken beter voelen.

7 reacties op “The princess and the frog”

 1. OMG die film is zoooo leuk, ik heb m ook al een paar keer gezien. Wat vervelend dat je een luchtweginfectie hebt…belachelijk dat je dokter je vandaag pas kon zien. Bloed ophoesten is nooit goed. Hopelijk ben je snel weer beter meid!
  .-= Madelon´s laatste blog ..PitaHap =-.


 2. Ik wil de film ook graag nog een keer zien :D
  En succes/sterkte bij de dokter!

  liefs!
  .-= Esmeralda´s laatste blog ..♥ The Baseballs! =-.


 3. Die film heb ik ook gezien. Echt leuk. Net wat je zegt; voor Disneyfans moet je het een keer gezien hebben.
  .-= Diana´s laatste blog ..121: Weer nieuw layout =-.


 4. I LOVE Die film! Ik heb hem ook al vaker gekeken haha. Mooi balen die luchtweginfectie. En ‘t blijft debiel dat je niet eerder kon komen. Heel veel beterschap!
  .-= Jorien´s laatste blog ..Colourful little bags =-.


 5. Ik heb die nog niet gezien maar lijkt me wel leuk :D


 6. Geweldige film. En inderdaad mooi dat ze geen animatie hebben gebruikt. En succes bij de dokter


 7. Ik was zo enthousiast over deze film, wilde hem zo graag zien en kon niet wachten tot het in de bioscoop kwam.. nu heb ik hem nog steeds niet gezien!
  Brigitte´s last blog post ..Take That &amp La Place


Laat een reactie achterCommentLuv badge
:| :) :( ;) :@ :D :cry: :mail: :Dance: :O :yes: <3 :lurk: :home: :blabla: :float: :P :no: 8-) more »