Amsterdam


We kwamen afgelopen woensdag om 10uur aan in Amsterdam en het was koud!. Echt super koud! Ookal had ik mij warm aangekleed en mijn Timberlands aan, het had echt geen nut.

Via de Kalverstraat, want dat zou ons aanknopingpunt voor alles worden. Dat is de plek die we echt kennen in Amsterdam. Op naar de Heiligeweg, MAC store!! Nu heb ik mij in gehouden en één ding gekocht. Ja ik ben erg trots op mijzelf!

Door de Leidsestraat naar het Leidseplein en door richting het Museumplein. Tussenstop gemaakt voor het Rijksmuseum. Normaal ben ik niet zo’n musea fan, maar Mathijs wou graag.

Al die topstukken vond ik om heel eerlijk te zijn helemaal niet zo uhm spannend? Ik vond de ‘mindere’ schilderijen veel gaver, vooral met de verhalen erbij. En nee, de Nachtwacht vond ik ook niet spectaculair. Nu laat Rembrand zowiezo mijn hart niet sneller kloppen.

 

Toen was het tijd om door te gaan naar het hotel. We werden echt super vriendelijk ontvangen. Maar ook echt vriendelijk!

De kamer was ietwat kaal maar wel erg praktisch. Ben heel even op bed gaan liggen want had de hele nacht al slecht geslapen. Werd steeds wakker. Normaal word ik nooit wakker van de wekker en Mathijs is zo’n persoon die hem 60x op snoozer zet voordat hij eruit gaat. Dus ik was zó bang dat wij ons zouden verslapen dat ik nauwlijks geslapen heb.

Toen door naar het Vondelpark. Jammer dat er een miezerig laagje sneeuw lag, want het is volgens mij wel een super mooi park. Daar warme chocolade melk met slagroom gedronken in het Blauwe theehuis. Tussen de bekakte mannen van Amsterdam-zuid.

Lekker door het park heen gewandeld en door naar dé PC. Hoofdstraat.
Die helemaal niet zo spectaculair is. Ik had verwacht dat ik daar zou lopen en echt compleet uit de ‘toon’ zou vallen. Het enige verschil is dat de meiden/vrouwen daar oranje zijn en ik wit.

 

Nu hadden we niet echt plannen om ‘s avonds wat te gaan doen. Behalve heerlijk niks doen op onze hotelkamer. Dus wij nog even de AH in en chipjes gekocht. Want ons hotel had niet echt roomservice (jammer!!). En nog even snel naar de Lush in de Leidsestraat voor een lekker stukje zeep en een puf bij de Etos.

Op de terugweg een hapje gegeten bij de Mc Donalds, heel slecht. We hadden zulke goede voornemens om lekker ergens uit eten te gaan. Toen liepen we langs de Mc Donalds en ik bezweek. Oeps!

Terug in de hotelkamer een douche genomen en lekker vanuit bed gezellig samen tv kijken. Gewoon lekker niks doen, genieten.

 

Nu heb ik weer de hele nacht niet geslapen. Doordat er in de kamer naast ons aan het neuriën, zingen weet ik veel wat aan het doen waren. Ik heb de hele nacht gedacht dat het de wind was. Maar ‘s ochtends toen ik op de gang was, bleek het anders. Ja die kans ik er gewoon als je in een ultra biologisch/ecologisch hotel zit.

De volgende dag de bus richting de Westermarkt gepakt want het Anne Frank-huis is daar in de buurt. We waren er allebeide nog nooit geweest en wisten ook niet helemaal precies wat we er van konden verwachten.
Maar het is echt de moeite waard. Tuurlijk heb ik het dagboek ooit wel gelezen. Toch is het heel anders als je er gewoon écht staat.

 

Vanuit daar, door naar de 9 straatjes. Die ik al jaren niet kon vinden. Maar dankzij de aardige meneer van het hotel nu wel.
Waar ik toch jaren naar opzoek ben geweest was niet echt de moeite waard. Het zijn wel leuke straatjes hoor. Maar veel was nog steeds dicht om 1uur.

En tuurlijk zit er de Laura dols, met hun enorm gave foute jurken. En andere tweedehands-winkeltjes. Maar ik had nou niet echt het “OH DAT MOET IK HEBBEN!!!”-gevoel. Ook nog even bij de Skins binnen geweest, ja die van de webwinkel. Wat een enorm bekakte winkel zeg, ik werd echt gewoon weg gekeken. Het is dat ze hadden wat ik nog zo graag wou hebben, maar anders.

Nog lekkere roomtaart gegeten bij de V&D, je de saaie simpele V&D. Haha maar daar hebben ze altijd zulke lekkere taart!!

 

Via de Kalverstraat terug naar huis. Nog even de Zara, H&M, vila etc. in geweest. Maar niet echt super leuke collecties op het moment. Toen lekker opweg naar huis. Beetje jammer dat onze trein niet vanuit het spoor vertrok wat op de borden stond. Maar vanaf een ander spoor waar wij natuurlijk te laat achterkwamen. Stom stom.

Maar het waren echt 2 super geslaagde dagen, maar ben ook blij dat ik weer thuis ben. Gezellig bij Django en Lizzie. Lizzie die zich overigens zwaar misdragen heeft bij mijn zusje. Niet zo heel gek want ze is nog nooit een nacht zonder mij(ons) geweest.

Mijn geshopte goodies van de 2 dagen zijn: Lush babyface, Lush de Godmother zeep, MAC MSF in Light, Rosebud in Mintedrose en een ketting in sneeuwwitje-stijl. En Mathijs heeft 1 lichtgrijs vest gekocht.

9 reacties op “Amsterdam”

 1. Dat klinkt gezellig…Fijn dat jullie ervan genieten en lekker geshopt ook. Fijn om te horen dat jullie echt veel zin in…heerlijk toch ff met 2tjes lekker niks doen.

  De eerste ben ik in 2000 de 1ste keer geweest..dat is lang geleleden he!
  .-= Dhini´s laatste blog ..Bij verloskundige 12.02.10 =-.


 2. Dat klinkt als een heerlijk tijdje in A’dam :D
  .-= Madelon´s laatste blog ..Back To The Books =-.


 3. Klinkt goed meis!
  .-= Niekje´s laatste blog ..Hard Bass 2010 =-.


 4. Is dus erg gezellig geworden, ik ben ook gek op Adam!

  Fijne valentijnsdag!

  liefs Esmeralda


 5. Klint goed en gezellig, en de foto’s zien er ook leuk uit! Ik zou ook wel willen hihi. Leuke aankopen ook :D
  .-= Jorien´s laatste blog ..Drukte en gezelligheid =-.


 6. klinkt als een heerlijke tijd in amsterdam!! :D foto’s zien er leuk uit… en ja wie kan nou wel een taart van de v&d weerstaan? hahaha :P


 7. Amsterdam is best heerlijk om te shoppen hoor, ik doe het ook best graag met mijn vriendinnen, en dan vooral de MAC Store natuurlijk ;) Vorige week dinsdag ook geweest en een mooie lipstick gekocht :) Ik hou van die winkel, zodra ik de groene gevel met het bordje “Heiligeweg” zie, word ik al helemaal excited :P
  .-= Noelle´s laatste blog ..One Day I’ll Fly Away =-.


 8. Amsterdam is ook super leuk! (Als Amsterdammer ben ik natuurlijk een deskundige haha) Leuk dat je het zo gezellig hebt gehad!
  .-= Roos´s laatste blog .. =-.


 9. leuk logje!


Laat een reactie achterCommentLuv badge
:| :) :( ;) :@ :D :cry: :mail: :Dance: :O :yes: <3 :lurk: :home: :blabla: :float: :P :no: 8-) more »